Läsarnas recensioner

 

På denna sida finner du recensioner från olika läsare. Alla är välkomna att bidra med såväl korta som långa recensioner. Det enda kravet är att det skall vara en bok om Tvillingdetektiverna eller någon annan bok författad av herrarna Ivar Ahlstedt, Sid Roland Rommerud, Börje Isakson, Dag Hogsten eller George Johansson. Klicka på boktitlarna så kommer du till respektive recension.

 

Sivar Ahlrud

Markus lever farligt, Sivar Ahlrud, Bokexpressen, 1958 - recenserad av Marcus i november 2001.

 

Ivar Ahlstedt

Sigge Flod & Co - Dom blir deckare, Ivar Ahlstedt, Åhlén & Åkerlund/Bonnier, 1957 Pojkarnas julbok. (Även utgiven 1968 med nytt omslag på Bonniers förlag) - recenserad av Jonny i januari 2002.

Vita tornets hemlighet, Ivar Ahlstedt, Åhlén & Åkerlund, 1958. (Även utgiven 1968 med nytt omslag på Bonniers) - recenserad av Jonny i februari 2002.

Spökmannen, Ivar Ahlstedt, Åhlén & Åkerlund, 1959. (Även utgiven 1969 med nytt omslag på Bonniers) - recenserad av Jonny i februari 2002.

Lönngången, Ivar Ahlstedt, Åhlén & Åkerlund, 1960. (Även utgiven på Bonniers med nytt omslag 1969) - recenserad av Jonny i februari 2002.

 

Sid Roland Rommerud

Humpe och Stumpe och Sputt-Nicke, Sven Rud, B. Wahlströms barnböcker, 1959 - recenserad av Marcus i december 2001.

Lille Pip som skattsökare, Sid Roland, B. Wahlströms barnböcker, 1954 - recenserad av Marcus i december 2001.

Vi Tre-deckarna, Sid Roland, B. Wahlströms och Hörsta, 1958-1964 (1966) - recenserade av Jonny i december 2001. Jämför gärna med recension 6 nedan.

Räkna med Twist, Sid Roland, B. Wahlströms ungdomsböcker 1128, 1962 - recenserad av Marcus i februari 2002. Jämför gärna med recension 4 ovan.

Eterrösten, Sid Roland, Bokexpressen, 1958 (1u 1940 på O. Eklunds) - recenserad av Marcus i januari 2002.

Fjällfågeln, Sid Roland, Lindqvist, 1935. (även utgiven reviderad under pseudonymen Sven Rud på Hasselgrens förlag 1946) - recenserad av Jonny i februari 2002.

Spökslottet, Sid Roland, Eklunds, 1941 – recenserad av Jonny 2004.

 

Tillbaka till indexsidan