Tintin – Samlarguide

 

Krabban_med_guldklorna.pngimage003.jpg

 

Introduktion

När en serie är så känd som Hergés skapelse Tintin, uppstår det ett enormt utbud av samlarartiklar. Förutom seriealbum i alla möjliga konstellationer kan man samla på skivor, filmer, kortlekar, samlarbilder, sparbössor, filmaffischer etc. Denna hemsida kartlägger den svenska utgivningen av seriealbum och skivor. Sidorna innehåller än så länge inte särskilt många omslagsbilder, men om jag får tillstånd till det, så tillkommer det senare. Nu finns det nästan enbart tabeller, vilket kan framstå som något torftigt. Likväl hoppas jag att samlare skall få nödvändig information om den svenska utgivningen. Det blir också en avdelning med mina recensioner. Jag kommer även att länka till andra tintinsidor där man kan läsa mer om Tintins skapare Hergé, Tintin som serie i svenska tidskrifter och mycket annat. Enligt min mening behövs det fler fristående sidor om Tintin.

 

 

Tintin – seriealbumen - svenska originalutgåvor

 

guldklornaill

Information om förstaupplagorna av varje Tintinalbum som har kommit ut i Sverige. När ett album får en ny översättning eller på ett avgörande sätt ändrar utseende eller format så räknar jag det som ny förstaupplaga.

 

 

Tintin på skiva och kassett

 

13106176_1_edited

Jag och många med mig växte upp med Tintin på skiva. Tintin är för mig därför Tomas Bolme. Så även om jag läser serierna, så kommer skivorna och kassetterna alltid att ha första platsen i mitt hjärta. Det är dom som framkallar den nostalgiska känslan. Därför vill jag på denna sida försöka ge en översikt av den svenska utgivningen av Tintin på skiva, kassett och CD.

 

 

Länkar

Länkar till svenska Tintin-sidor.

 

 

Information om denna sida

Sidan är en privat icke-kommersiell fan-sida. Syftet är att underlätta för samlare av svenska utgåvor av Tintin, samt ge personliga recensioner av varje album och skiva. Sidorna torde enbart gynna intresset för Hergé, Tintin och samtida utgivning. Om någon har synpunkter på hur jag har använt diverse material, copyright etc, var vänlig skriv till mig.

Joni7229@gmail.com

 

 

 

All text ©Jonny Nilsson